Bemutatkozás

A Kiss Ferenc Református Idősek Otthona Somogy megyében Mosdós településen helyezkedik el, Kaposvártól 18 km-re, Dombóvártól 15 km-re található.

Az otthon 1998. szeptemberében nyitotta meg kapuit, 2002. júliusától a Magyarországi Református Egyház Református Szeretetszolgálata fenntartásában működik. Határozatlan idejű működési engedéllyel rendelkezik.

Az otthon névadója, Kiss Ferenc lelkész, egykori egyetemi rektor, aki egyben a diakónia kiemelkedő alakja is volt.

A 71 férőhelyes ápolást - gondozást nyújtó idősek otthona, az ország egész területéről fogadja a lakókat.

Az intézmény a mosdósi kórház területén található, két különálló épületrészben. Ápolt, gondozott park veszi körül, ami nyugalmat, csendet, valamint egészséges levegőjű környezetet biztosít az itt élőknek.

Az Apartman épületben 48 fős gondozási egység működik, ahol a részben segítséget igénylő időskorúak gondozása zajlik. A teljes akadálymentesítés a 2009-es évben valósult meg. Rámpák, kapaszkodók, akadálymentes vizesblokkok kerültek kialakításra, lift segíti a közlekedést a két szint között. Otthonosan berendezett, az idősek igényének megfelelő 2-3-4 ágyas, fürdőszobás szobában kerülnek elhelyezésre a jelentkezők. Korszerűen kialakított és felszerelt közösségi helyiségek segítik a szabadidő eltöltését, programok lebonyolítását.

A kórház Pavilon épületének 1. emeletén 23 fős gondozási egység működik. Az önmaguk ellátására nem képes, fokozott ápolást, gondoskodást igénylő lakók ellátása itt történik. A szobák 2-3-4 ágyasak, saját és közös fürdőszobákkal rendelkeznek.

Az intézmény ellátja azon időskorú személyeket, akik önmagukról önállóan gondoskodni nem tudnak, és meghatározott, III. fokozatú gondozási szükséglettel rendelkeznek, de rendszeres fekvőbeteg-gyógyintézeti kezelést nem igényelnek.

Az intézmény teljes körű ellátást nyújt a lakói részére. Ennek keretében az egyéni szükségletek figyelembe vételével lakhatást, ötszöri étkezést, diétát, ruházattal, textíliával, tisztálkodószerrel, gyógyszerrel és gyógyászati segédeszközzel történő ellátást biztosít. Ezen túl egészségügyi és mentális gondozást, rendszeres orvosi felügyeletet, foglalkoztatást biztosít szakképzett munkatársak közreműködésével.

Egy fő intézményi lelkész és egy fő terápiás munkatárs látja el a lakók mentális gondozását és foglalkoztatását.

Rendszeresek az otthonban a vallási, kulturális és szabadidős programok, kirándulások.

Az intézmény valamennyi munkatársa a keresztyén értékrend és szellemiség szerint, a magyar református diakónia hagyományainak figyelembe vételével végzi a munkáját, magas szintű szakmai tudással és elkötelezettséggel.

Nézze meg az otthonról készült képeket!